Hírek

2012.05.17. 15:57

Megünnepelték a szakmai sikereket Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (ZMKIK) a szakképzéssel kapcsolatos közelmúltbeli zalai sikerek szereplőinek a meghívásával tartott ünnepséget tegnap a Kamarák Házában.

Hajdu Péter

Új mestereket avattak, majd a tavasszal lezajlott szakmai tanulmányi versenyeken sikeresen szereplő tanulókat ajándékozták meg, végül együttműködési megállapodás aláírására került sor a ZMKIK és az Észak-zalai TISZK vezetői között.

 Az ünnepségen Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere méltatta a szakképzés fontosságát, s szólt arról az önkormányzati törekvésről, amely a gimnáziumtól a szakmai képzés felé orientálná a fiatalok egy részét. Az arányoknál maradva, a választott szakmák között is átrendeződést lát szükségesnek a polgármester, az úgynevezett divatszakmáktól a hiányszakmák javára. Mazzag Ferenc, a kamara elnöke a tanulás fontosságáról szólt, egyrészt a tanulmányi versenyeken szép eredményt elért fiatalok buzdítására, másrészt azoknak a szakembereknek a köszöntésére, akik szakmájukat magasabb szintre, mesteri fokazatra emelték. A polgármester és az elnök négy villanyszerelő szakmunkásnak adta át a friss mesterlevelét, majd az Országos Szakma Kiváló Tanulója, és a Szakma Kiváló tanulója Versenyeken helyezést elért fiatalokat és oktatóikat jutalmazták meg. Végül Mazzag Ferenc és Tolvaj Márta, az Észak-zalai TISZK ügyvezetője a két szervezet szakmai együttműködéséről szóló megállapodást írt alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!