Hírek

2012.05.31. 08:27

Elítélik a ligetvárosi fenyegetést

Budapest, Nagykanizsa - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága elítéli a nagykanizsai, cigányokat fenyegető feliratokat.

Horváth-Balogh Attila

Az államtitkárság kormany.hu-n megjelent sajtóközleményében az áll: tiltakozásukat fejezik ki a Nagykanizsán történtek kapcsán, ahol egy ligetvárosi üzlet falára cigányokat fenyegető feliratot és horogkeresztet festettek ismeretlenek, emellett lakóépületeket is megjelöltek festékszóróval a fenyegetés jeleként.

"A leghatározottabban elítéljük ezt a cselekedetet és kérjük a rendőrséget - amely önkényuralmi jelkép használatának vétsége miatt már elindította a büntetőeljárást - hogy kiemelt figyelemmel kísérve az esetet, minden rendelkezésére álló eszközt használjon fel az elkövetők elfogására" - fogalmaznak a közleményben. Majd leszögezik: az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága határozottan tiltakozik és fellép minden gyűlöletbeszéd és gyűlöletkeltő, rasszista magatartással szemben, mely etnikai, faji alapon legyen bár szó cigányokról, magyarokról vagy zsidókról embereket vagy embercsoportokat diszkriminál, illetve megbélyegez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!