Hírek

2012.05.17. 11:58

Ápolók napja a Zala Megyei Kórházban Zalaegerszeg

Zalaegerszeg - Az ápolók nemzetközi napja alkalmából csütörtökön verssel, dallal fűszerezett ünnepséget, majd tudományos programot tartottak a Zala Megyei Kórházban.

Magyar Hajnalka

Az ápolók köszöntéséhez világszerte Florence Nightingale (1820 - 1910) brit ápolónő születésnapja kínál apropót, aki tevékenységével az 1853-56-os krími háborúban szerzett érdemeket: önkéntes ápolónőket toborzott, mentette és ellátta a sebesülteket, majd később ápolónőképző iskolát alapított.

A megyei kórházban dr. Csidei Irén főigazgató emlékezett meg a jeles elődről, s méltatta mai követői áldozatvállalását. A hagyományokhoz híven kitüntetések átadásával folytatódott a program, Kovács Erzsébet ápolási igazgató Kossuth Zsuzsa emléklappal ismerte el Gudics Istvánné szakápoló (infektológia), valamint Pongrácz Zita szakápoló (krónikus belgyógyászat) munkáját. A Magyar Ápolási Egyesület dícsérő oklevelét idén Horváth Istvánné, a pszichiátria főnővére kapta, míg az év oktatója emléklapot Kecskésné Kiss Rita gyógytornász (kardiológiai rehabilitáció) vehette át.

A tudományos program keretében dr.Forrai-Werling Márta PhD. a segítők kommunikatív magatartásáról tartott előadást, majd Vízvári Gabriella (Msc. ápoló, intenzív osztály) a munkahelyi környezet ápolókra gyakorolt hatásait elemezte, Gombosné Papp Judit gyógytornász pedig a csontritkulás fizioterápiájáról beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!