Hírek

2012.04.17. 09:44

Zúzz velünk elektronikai hulladékot!

Zúzz velünk! címmel elektronikaihulladék-gyűjtő akció indul Zalaegerszegen második alkalommal. Ezúttal nemcsak közép-, hanem általános iskolások részvételére is számítanak.

Szabó Judit

A Zala-Depo Kft. és a Flextronics szervezésében zajló programról tegnap tartottak sajtótájékoztatót a Zrínyi-gimnázium és a Csány-iskola közös udvarán. A kezdeményezés lényege a szemléletformálás, hogy lássák a fiatalok: értékké válhat a hulladék, mutatott rá Doszpoth Attila alpolgármester. Kiemelte: az ökováros program keretében fontos cél, hogy minél több hulladék hasznosuljon, s minél kevesebb kerüljön a lerakóra.

A diákoknak hirdetett környezetvédelmi akció egyben verseny is, amelyben nyolc általános és nyolc középiskola vesz részt, említette Kercsmár Rita, a Flextronics vállalati branding igazgatója. Minden tanuló, aki elektronikai hulladékot ad le a gyűjtőpontokon, jegyet kap a május negyedikei Lola, Brasch Bence, Vastag Csaba és Fluor Tomi koncertre. Az iskolák között csapatverseny is zajlik, szintén koncertjegyekért, és egy szoborépítő versenyt is hirdettek. Az alkotásokat hulladékból (több mint felerészben elektronikaiból) kell készíteni.

Czudor Léna a Zala-Depo Kft. képviseletében elmondta, hogy tavaly hatezer kiló elektronikai hulladék gyűlt össze az akcióban. Ahogy az elmúlt évben, idén is a Zala-Depo hasznosítja a leadott anyagokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!