Hírek

2012.04.03. 16:15

Gyenesdiást a főúton könnyen meg tudják közelíteni a bűnözők

Gyenesdiás - Az idős emberek biztonságára kiemelt figyelmet fordítanak a polgárőrök, így van ez a Balaton-parti településen is, ahol segélyhívó telefonokat adtak át.

Sámel József

- A nyári idegenforgalmi szezonra készülés keretében felmértük az egyedül élő idős embereket, mivel újra várható az utazó bűnözés megjelenése - fogalmazott Bozsóky Ferenc, a Balatoni Vízipolgárőr Szövetség elnöke, akitől megtudtuk: Gyenesdiást a főúton könnyen meg tudják közelíteni a bűnözők. Tapasztalatok vannak, tavaly például előfordult, hogy több száz kilométerről érkeztek tolvajok, pár perc alatt kifosztottak egy házat, majd rögtön távoztak is. Az idős emberek különösen kiszolgáltatottak, ám szeretnék elérni azt is, hogy ha gyanús jeleket észlelnek, hívják a polgárőröket, a rendőröket. E célt szolgálják a telefonok. 


- Egyelőre csak három készüléket tudtunk átadni, de igyekszünk, hogy ez a szám folyamatosan növekedjen - tette hozzá Bozsóky Ferenc, aki Szabó Sándor helyi polgárőr elnökkel és Horváth Kornél titkárral együtt adta át a telefonokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!