Hírek

2012.03.28. 16:15

Rombolás történt? Panasz egy elbontott sír miatt

Olvasónk, Pálinkás Ferencné szerint a nagykanizsai központi temetőben értesítés nélkül "rombolták le" a sírt, amiben férje és szülei nyugszanak. Az üzemeltető úgy véli, méltányosan és jogszerűen járt el.

Horváth-Balogh Attila

A mozgáskorlátozott asszony azt írta levelében: 2010 augusztusában ismerőse szólt neki, hogy bontják a síremléket. Megkereste a temetőgondnokságot, ahol közölték vele, hogy 2009-ben lejárt annak megváltási ideje és mivel helyhiánnyal küszködnek, kénytelenek intézkedni. Pálinkás Ferencné azt sérelmezi, hogy a temető fenntartója előzetesen nem értesítette levélben arról, mit tervez a sírral. Mint írta, a temetőgondokságon jelezte, hogy megváltja a sírhelyet, ám pénzügyi gondjai ezt meghiúsították. 2011 végén viszont kapott egy levelet a temetőt működtető Via Kanizsa Zrt.-től, melyben a megváltás díjának, 69 500 forintnak a befizetését kérték tőle.

Gáspár András, a Via Kanizsa vezérigazgatója kérdésünkre elmondta: jogszabály szerint a hozzátartozókat újságban, hirdetőtáblán kell értesíteni, illetve a sírra kiragasztott figyelemfelhívó címkékkel. Úgy véli, mivel a síremlék elbontásával az előírt fél évnél is tovább vártak, méltányosan jártak el. Azt is felajánlották, hogy a hátralék kifizetése után az asszony rendelkezésére bocsátanak egy elbontott síremléket. Végül megjegyezte: a fizetési felszólítást csak aztán tudták postázni, hogy  Pálinkásné a temetőgondnokságon tett látogatásakor pontosította lakcímét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!