Hírek

2012.03.12. 17:48

Áramütés Dabroncon: megszüntették a nyomozást

A rendőrségi nyomozás és a munkavédelmi eljárás megállapításai szerint a munkálatokat közvetlenül irányító vezető gondatlansága miatt következett be a három ember halálát okozó áramütés 2011. szeptember 28-án Dabroncon.

MTI

Mivel a bűncselekménnyel gyanúsítható férfi maga is a munkabaleset áldozata lett, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya hétfőn megszüntette a büntetőeljárást - közölte Kómár Viktória sajtóreferens az MTI megkeresésére.

A Veszprém megyei Dabroncon két ember meghalt, négyen pedig megsérültek, amikor munkavégzés közben 20 ezer voltos áramütés érte őket. A településen épülő ipari csarnok építkezésén egy fémvázas állványt akartak az épület homlokzata elé tolni, de az hozzáért a fölötte csaknem nyolcméteres magasságban húzódó, 20 ezer voltos vezetékhez. A baleset legsúlyosabb sérültjét a helyszínen újraélesztették, de később a szombathelyi kórházban meghalt. 

A halálos munkabaleset ügyében a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerve is vizsgálatot indított.
   
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást, az ügyet a hatóság közlése szerint hétfőn lezárták.
   
Kómár Viktória közölte: a rendőrségi és a munkavédelmi eljárás szerint a három ember halálát okozó áramütés a munkát közvetlenül irányító vezető gondatlansága miatt következett be. A bűncselekménnyel gyanúsítható vezető maga is az áramütés áldozata lett, így a büntetőeljárást megszüntették - tette hozzá.



Kapcsolódó cikkeink: 

Halálos áramütés - Már három áldozata van a dabronci balesetnek

Áramütés Dabroncon: ami biztos, az a hírzárlat

Áramütés Dabroncon - Nem nyerte vissza az eszméletét a legsúlyosabb sérült

Áramütés Dabroncon: meghalt két zalaegerszegi munkás, két zalai súlyosan megsérült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!