Hírek

2012.01.05. 17:48

Pravoszláv karácsony és pótszilveszter: hétvégi programajánló Zalában

Az év második hétvégéje nem bővelkedik kulturális és szórakoztató programokban, de eseménytelennek sem mondható: lesz néhány koncert, Lentiben pedig a város napját ünneplik.

Zalai Hírlap


Újévköszöntő koncert
Pénteken 17 órakor kerül sor Nagykanizsán a Kanizsa Centrum Bevásárló Központban a Tüttő János Nótaklub újévköszöntő koncertjére.

A város napja
Lentiben szombaton rendezik meg a város napi ünnepséget. A program 14 órakor a római katolikus templomban kezdődik ünnepi szentmisével, majd fél négytől az Arany János Általános Iskolában tartanak műsort, melynek keretében átadják az önkormányzat által alapított díjakat és kitüntetéseket. Ünnepi beszédet dr. Szabó Erika, a Közigazgatási, és Igazságügyi Minisztérium államtitkára mond. Este hat órától forralt boros újévi köszöntőre várja a lakosságot a város vezetése.

Az év első véradása
Nagykanizsán vasárnap reggel nyolc és délután három óra között véradásra várják a segítő szándékú embereket a kiskanizsai templom mögötti közösségi házba.

Len Biennálé Krosnóból
A VI. Krosnói Nemzetközi Len Biennálé kollekciójából nyílik kiállítás pénteken 16.30-kor Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban. A megyeszékhely lengyelországi testvérvárosának gazdag textilművészeti hagyományaira épülő biennálé zalai bemutatkozását Ewa Mankowska, a krosnói kézműves múzeum igazgatója nyitja meg, köszöntőt mond Kaján Imre, megyei múzeumigazgató. A programon közreműködnek a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola növendékei.

Orosz hétvége
Péntektől vasárnapig orosz hétvégét rendeznek Hévízen a Muzeális Gyűjtemény és a Fontana Mozi közös épületében. A program pénteken 18 órakor kiállításmegnyitóval kezdődik, majd szombaton 15 órától tradicionális orosz karácsonyfadíszek festésével folytatódik. Lesz filmvetítés, ezenkívül előadás a pravoszláv karácsonyról, de orosz táncszínházi előadás és táncoktatás is. Vasárnap 15 órakor főzőiskolával kezdődik a program, majd orosz népművészeti babák bemutatója következik, s vicces oroszóra várja a tanulni vágyókat. Az érdeklődők mindhárom nap ízelítőt kaphatnak az orosz konyhából, lesz teaház, matrjoskababa- kiállítás és -vásár, s Hévízre érkezik Tarasz Tabaka absztrakt kamarakiállítása.

Gála Illényi Katicával
Szombaton 18 órakor rendezi meg hagyományos újévi koncertgáláját a Kanizsai Klasszikusok Kulturális Közhasznú Egyesület a nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban. A koncerten fellép Illényi Katica is.

Pótszilveszter Kiskanizsán
Szombaton 17 órakor pótszilveszteri mulatságot rendez a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház Szépkorúak Társasága az intézményben.



További zalai programok IDE KATTINTVA!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!