Hírek

2012.01.19. 16:04

Önök kérték? - Négy adóval kevesebb

A nézők kérésére tűntek el az angol nyelvű televíziós csatornák is a Tarr Kft. analóg műsorkínálatából. No, nem teljesen, mert plusz pénzért, digitális sugárzásban hozzájuthatunk.

Arany Gábor


A négy adóval 58-ra csökkenő új analóg kínálattal január 16-ától szembesülhettek a nézők, akiket erről a cég levélben is tájékoztatott. Érdeklődésünkre a Tarr Kft. információs szolgálata arra hivatkozott, hogy a módosítást az előfizetőknek az év végén kiküldött kérdőívek, tehát közvélemény-kutatás eredménye alapján hajtották végre.

Úgy látszik, a befutott válaszok feldolgozására pár nap elegendő volt és a cég már lépett is. Lehet, a kisebbségbe tartozom, de az én véleményemet még sosem kérdezték a műsorválaszték összeállításakor és sajnos olyannal sem találkoztam, akiét igen. Ennek ellenére nincs okom feltételezni, nem így történt és a nézők az ismert adók helyett kérték a jobbára konzerveket kínáló magyar nyelvű csatornákat, amelyek menüjét legkönnyebben az interneten, esetleg valamely vastag műsorújságban találhatjuk meg. A legtöbb napi sajtótermék ugyanis nem közli, teletextjük meg nincs.

Sajnos az analóg kínálatból kiesett az angol nyelvű CNN, BBC Entertainment, a francia Mezzo, a spanyol TVE. Tény, nem hozzáférhetetlenek ezek sem, mert további pár száz forintért digitálisan sugárzott műsorcsomagokban kínálja a Tarr. Ennek vételéhez a cég set-top-boxot ad. Ez csak egy tévékészülékhez díjtalan, ha többet kérünk, azokért már fizetni kell havonta újabb száz forintokat.

 Egyetlen jó hírrel e téren a médiahatóság szolgált. Ez évtől a tévéműsor-terjesztő cégeknek garantálniuk kell, hogy egy-egy csatorna meddig lesz elérhető kínálatukban, és a módosításokat 30 nappal korább jelezniük kell az ügyfeleknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!