Hírek

2012.01.17. 14:43

Gallyazás volt vagy pusztítás? Megcsonkított torzók állnak az út mentén

Brutális módon csonkították meg a Dobri és Csörnyeföld közötti út menti fákat az E.ON által megbízott vállalkozók - hívta fel figyelmünket a jelenségre egy olvasónk. Bíró Tamás szerint a pusztítás olyan mérvű, amelyet talán túl sem élnek a fák.

Gyuricza Ferenc

A lenti szerkesztőségünket megkereső férfi szerint az út menti fák groteszk torzóként mutatják, hogy az ember mennyire önző módon, csak a saját érdekeit figyelembe véve sajátítja ki a természetet. A megnyírt fák ugyanis egy nagyfeszültségű villanyvezeték közelében állnak.


- Nem vagyok szakember, de úgy vélem, a fákat ezzel a durva beavatkozással megnyomorították - mondta a panaszos, majd azt is hozzátette, borzasztónak tartja a látvány. - Ezt a brutális tettet nem lehet gallyazásnak nevezni. Ennél még az is jobb lett volna, ha nem csonkítást végeznek, hanem rögtön kivágják a fákat.


Az E.ON által megrendelt fakivágások kapcsán több panaszt is kaptunk az elmúlt időszakban. Az energetikai cég szóvivője, Egyházi Nikoletta minden egyes megkeresésünkre elmondta: társaságukat a balesetek megelőzése és a zavartalan működés biztosítása érdekében jogszabály jogosítja fel arra, hogy a villamosvezeték közelében megtisztítsák a területet. Ezeknél a munkáknál esztétikai szempontokat nem vesznek figyelembe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!