Hírek

2012.01.04. 16:15

Abba feeling és Hófehérke: gazdag programkínálat Keszthelyen

Színházi előadások, hangversenyek, koncertek, kiállítások, s egyéb, közönségvonzó rendezvények – bőséggel. Röviden eképpen foglalhatnánk össze Keszthely első negyedéves kulturális kínálatát.

Sámel József

A Goldmark Károly Művelődési Központ és a Balaton Színház jóvoltából a színházi paletta is gazdag, a gyermekek a Minden egér szereti a sajtot című zenés mesejátékot tekinthetik meg jövő héten a komáromi Jókai Színház előadásában. Február elején a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt adja elő a Pécsi Sándor Guruló Színház, március elején a Száguldó Orfeum mutatja be az Acélmagnóliák című művet. A hónap közepén a a budapesti Turay Ida Színház Tom Sawyer kalandjai, a végén a Veszprémi Színház az Értelem és érzelem című darabbal vendégeskedik Keszthelyen. Áprilisban a Magyar Ifjúsági Színház a Hófehérke és a hét törpe zenés mesejátékot adja elő a Balaton Színházban.

Nem lesz hiány zenei rendezvényekből sem. Jövő csütörtökön a Savaria Szimfonikus Zenekar ad koncertet, február 11-én a Valentin-napi Abba feeling show várja az érdeklődőket. 17-én, Impresszionizmus a zenében elnevezéssel a Festetics György Zeneiskola tanárai adnak koncertet, míg március 13-án Tánc, tánc, tánc”címmel a Magyar Táncművészeti Egyetem a legnépszerűbb balettekből tart bemutatót.

Március végéig több kiállítás várja a látogatókat a Balaton Színházban, így például Triznya Mátyás, Kossuth Tivadar festőművész, Csete Ildikó textilművész tárlata, de az érdeklődők Haszmann Júlia Réka és Faluvégi Tünde vegyes technikákkal készült alkotásit is megtekinthetik majd. Pinocchio- Toscana bemutatkozik címmel Nevio Di Marco képzőművész és a Pistoiai Robbia Kulturális Szövetség közös kiállítása március végén kerül sorra. Az egyéb rendezvények között az időjárásfüggő jégkarnevál szerepel, s az Esküvői kiállítás, melyet február negyedikén rendeznek. Tartanak vetélkedőt Keszthelyről, nem marad ki a sorból a valentin- nap, a Wass Albert felolvasó maraton, s borbarát hölgyek keszthelyi karneválja sem. Berecz András: hazakísérlek című lemezbemutató előadására szintén várják a vendégeket. Megrendezik a Nők hetét is, március 5-10 között.



További zalai programok IDE KATTINTVA!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!