Hírek

2012.01.05. 17:31

A fenyőfák begyűjtése sincs ingyen

Zalaegerszeg - A tavalyinál 3,9 százalékkal többet fizet az önkormányzat a Zala-Depo Kft.-nek az illegális hulladéktelepek felszámolásáért, a lomtalanításért és a zöldhulladék-gyűjtésért.

Szabó Judit

Az egerszegi önkormányzat  2003 elején kötött tíz évre szóló közszolgáltatási szerződést a tulajdonában lévő Zala-Depo Kft.-vel a lakossági hulladék elszállítására. Később, 2005-ben a megállapodásba belefoglalták, hogy mennyit fizet a város a plusz szolgáltatásokért. 

Az idei  év elején  az infláció mértékével, 3,9 százalékkal növelték a díjakat. Így a lomtalanításkor elszállított hulladék minden köbmétere után 3511 forint plusz áfát fizet az önkormányzat a kft.-nek, az illegálisan lerakott  hulladék elszállításáért köbméterenként 5915 forint plusz áfát,  a kidobott karácsonyfák összeszedéséért és az őszi zöldhulladék-gyűjtési akció lebonyolításáért pedig köbméterenként 2941 forint plusz áfát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!