Hírek

2011.12.19. 18:54

Arab vendégeket várnak Hévízre

Az eddigi, hagyományosnak mondható piacok megtartása mellett egészen új területeket megcélozva kíván vendégeket csábítani a térségbe Hévíz vezetése. Mint megtudtuk: komoly marketingkampány indul a jövő évtől például az arab piac megnyerésére.

Sámel József


A Magyar Turizmus Zrt. határozott célja az arab vendégek hazánkba csalogatása, és mind a kínai, mind pedig az arab turisták számára csábító lehetőségeket nyújthat Hévíz. Előbbivel kapcsolatban már írtunk arról, hogy a város felvette a kapcsolatot a kínai Sanghaj Xuhui tartománnyal. A közelmúltban pedig a turizmus zrt. képviselői az arab vendégkör megnyerésének lehetőségeiről is folytattak tárgyalásokat Hévíz város, illetve a helyi idegenforgalom vezetésével. Az egyeztetésen elhangzott: az arab piacon kiemelt szerepet kap a gyógyászat, így Hévíz szerepe nem kérdőjelezhető meg ebben a témában. Miután pedig a hazai turizmus legfőbb koordinálója a légi marketing alapból kíván forrásokat biztosítani az arab piacok meghódításához, a zalai város szerepe a FlyBalaton reptér vonatkozásában még egyértelműbb.

 - Az utóbbi hónapokban több alkalommal folytattunk tárgyalásokat arab légitársaságok képviselőivel, így a Magyar Turizmus Zrt. megkeresése nem ért felkészületlenül minket  -- mondta Papp Gábor polgármester. - Úgy vélem, a sármelléki repteret bekapcsolva, a hévízi szállások, programok és nem utolsósorban a gyógyászat kínálatát felmutatva nagy lehetőségeink vannak az arab piacok megnyerésére.

Turizmus dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!