Hírek

2011.11.18. 16:01

Szennyvíztisztító korszerűsítése: aláírták a kivitelezési szerződést

Újabb mérföldkőhöz érkezett pénteken a térségi szennyvízberuházási projekt: a kanizsai szennyvíztisztító telep korszerűsítésének és bővítésének kivitelezési szerződését írták alá.

Sámel József

A munkát a közbeszerzési eljárást követően az ESZ 2011 Nagykanizsa nevű konzorcium nyerte el. A kéttagú szövetkezetet az Euroszfalt Kft., s a Szabadics Zrt. alkotja, mely társaságok a csatornahálózat kiépítése kapcsán is munkához jutottak. Mint a szerződés aláírását követően elhangzott, a kanizsai szennyvíztisztító telep korszerűsítésére, illetve kapacitásbővítésére közel 3 milliárd forint áll rendelkezésre, melyhez a 400 millió forintos önerőt egyedül biztosította a dél-zalai város. A munkával megbízott konzorciumnak 791 napja van a kivitelezésre, ám ezen időszak a közel egy éves próbaüzemet is magában foglalja. A munkálatok a jövő év tavaszán kezdődnek, a tervek szerint 2012-ben befejeződnek.

Mint azt pénteken Tóth Nándor, a szennyvíztársulás elnöke elmondta: a szennyvíztelepet úgy korszerűsítik, hogy alkalmas legyen a biológiai tisztításra is, melynek eredményeként a települések szennyvize sokkal kisebb mértékben terheli majd a környezetet, mint eddig.

A kivitelező részéről Tóth István János elmondta: mindent elkövetnek, hogy határidőre, a költségeket nem túllépve oldják meg a rekonstrukciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!