Hírek

2011.10.11. 05:37

Zalaegerszegen is népszerűsítik a Comenius és a Leonardo programot

Sikeres helyi példákon keresztül ismerkedhetnek tíz város közoktatási és szakképző intézményei a Comenius és a Leonardo program előnyeivel októberben, a Tempus Közalapítvány információs körútján - közölték a szervezők.

MTI

Mint írták, a helyi projektpéldákat is bemutató információs napokon és a külföldi együttműködésekben részt vevő iskolákban tartandó nyílt napokon a pályázat minden részletéről kaphatnak gyakorlati információkat az érdeklődő intézmények, szervezetek képviselői.
   
A Tempus Közalapítvány kiemelte: a pályázati formákkal még csak most ismerkedő közoktatási és szakképző intézmények képviselőinek a hivatalos pályázati információk mellett a pályázatokban már sikereket elérő helyi szervezetek, iskolák példái adhatnak ösztönzést és gyakorlati segítséget a részvételhez.
   
A helyszínek: Budapest, Szombathely, Kaposvár, Szolnok, Debrecen, Eger, Szeged, Zalaegerszeg, Szekszárd, Szarvas.
   
A Comenius program az oktatás első, érettségiig terjedő szakaszára összpontosít, az óvodától a középiskoláig minden közoktatási intézménynek nyújt pályázati lehetőségeket iskolai együttműködések, tanári tanulmányutak, a fenntartók bevonásával megvalósuló régiós együttműködések és a diákmobilitás keretében.
   
A Leonardo da Vinci program a szakképzés fejlesztésének segítését hivatott szolgálni azért, hogy növelje a szakképzés vonzerejét, minőségét és teljesítményét; szakmai gyakorlatok, nemzetközi partnerségek, oktatói tanulmányutak, cégek és szakképző intézmények együttműködései révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!