Hírek

2011.10.05. 15:05

Lakályos ökoház a pálmafák ölelésében

Az európai kkv-hét keretében innovációs konferenciára várták az érdeklődőket szerdán a zalaegerszegi Arany Bárány Szállodába, ahol a finanszírozási lehetőségek mellett egy összecsukható ökoházat is bemutattak.

Varga Lívia

Hatodik alkalommal várta az érdeklődőket az Innotech innovácós konferencia, amely csütörtökön a zalaegerszegi inkubátorházban folytatódik. A rendezvény szervezésébe idén a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány mellett az Enterprise Europe Network hálózat és az Iris Magyarország-Ausztria határon átnyúló együttműködési program is bekapcsolódott, mondta el Halász Eszter, a ZMVA projektmenedzsere. A cél: a kkv-kat segíteni innovációs tevékenységükben.

A nap folyamán számos érdekes előadás hangzott el: Michael Sedlak projektmenedzser például az innováció ausztriai helyzetéről szólt, Christian Pinter a megújuló energiák technológiájával kapcsolatos innovációs ötletekről beszélt, míg Kovács Gábor építész egy Balaton-partra tervezett összecsukható ökoházat mutatott be és egy, a Japán kormány pályázatára megálmodott, hat pálmafára épített lakályos házikó rajzait is megismertette a megjelentekkel. Kalcsú Zoltán innovációs menedzser pedig az új Széchenyi-terv innovációt segítő pályázatairól beszélt.

A csütörtöki programban egyebek mellett a mérnökszínház és egy napelemes autó bemutatása szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!