Hírek

2011.10.12. 18:09

K + K Bau: Velence kártérítési igény nyújt be, s büntető feljelentés tesz

Az utóbbi hetekben leálltak a Velencei-tó Kapuja elnevezésű, kiemelt európai uniós turisztikai projekt kivitelezési munkálatai. Az ok: a kivitelezési munkákat korábban közbeszerzés útján elnyert K+K Bau-Profil Zrt. ellen felszámolási eljárás indult, ezért a cég az építési munkát felfüggesztette és levonult a munkaterületről.

zaol.hu

A velencei önkormányzat lezárta és őrizteti az építési területet. A testület október 11-i rendkívüli, zárt ülésén több határozatot hozott a projekt "megmentése" érdekében, s ezekről közleményben tájékoztatták laptársunkat, a Fejér Megyei Hírlapot.  

A velencei testület a felszámolás alatt álló K+K Bau-Profil  Zrt.-vel  2010. július 16-án kötött, majd 2011. augusztus 22-én módosított vállalkozói szerződést felmondja, és egyben benyújtja kötbér- és kártérítési igényét.

A velencei képviselők felhatalmazták a polgármestert, hogy a felmondáshoz kapcsolódó jogi lépéseket, mint például a hitelezői igény bejelentését, haladéktalanul tegye meg. A képviselő-testület a zalaegerszegi cég felszámolója, a TM-LINE Felszámoló, Gazdasági Tanácsadó ZRt. ügyvezetőjétől kapott előzetes tájékoztatás, valamint a hivatalos értesítőben közzétett K+K Bau-Profil Zrt. tavalyi mérlegadatai alapján ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tesz az önkormányzati és állami pénzek eltulajdonításának  tárgyában - olvasható a www.fmh.hu oldalon.



Kapcsolódó cikkeink: 

K+K Bau: a dolgozók többsége felmondott

Miért rekedt meg a 76-os út felújítása?

Felszámolás indult a K+K BauProfil Zrt. ellen

A K+K Bau-Profil Zrt.-nél már nincs lehetőség reorganizációra (frissítve)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!