Hírek

2011.10.07. 16:39

Egy éve Zalaegerszeg élén: mérleget vontak az önkormányzat vezetői

Továbbra is a munkahelyteremtés a fő cél, jelezte Gyutai Csaba zalaegerszegi polgármester azon a tájékoztatón, amelyen alpolgármestereivel értékelte a városvezetés egyéves munkáját.

Szabó Judit

A város lobbiereje erősödött, pénzügyi helyzete szilárd, nagyobb  rend lett a közterületeken, erőteljesebb tulajdonosi kontrollt gyakorol az önkormányzat a cégeinél - sorolta Gyutai Csaba,  miként látja az elmúlt évben végzett munka eredményét. Kiemelte: továbbra is a munkahelyteremtés a  fő cél, hozzátéve, jelen helyzetben minden egyes álláshely létrehozása sikernek tekinthető. A munkanélküliség csökkentő pályára állt, folytatta, a ráta már nem éri el öt százalékot. 

Doszpoth Attila alpolgármester a beruházásokat érintve arra is kitért,  hogy sikerült megteremteni a pénzügyi hátteret a Sütő utcai új lakó- és irodaház felépítéséhez. Balaicz Zoltán alpolgármester pedig rámutatott, hogy százmilliókat költöttek az  intézményekre, s úgy ítélte meg, egyre sikeresebbek a városi rendezvények. Az ügyfélbarát polgármesteri hivatal kialakításában sokat léptek előre, de még emberközpontúbb hozzáállást szeretnének, említette, s közbiztonság javítása terén is lát teendőket.

Gyutai Csaba a tervekről elmondta: újabb munkahelyeket akarnak teremteni az ipari park fejlesztésével, és erősítenék a város vasúti szerepét, logisztikai pozícióit. Ez ügyben nemrég Budapesten tárgyaltak az egyik vasúttársasággal.


Kapcsolódó cikkünk: 
Gyutai Csaba: Stabilizálni kell az országot...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!