Hírek

2011.09.16. 15:53

Tiltakoznak a MAORT-telep lakói Nagykanizsán

Közel 400 aláírást gyűjtöttek össze eddig a nagykanizsai MAORT-telep lakói, de ha kell akár élőlánccal is tiltakoznának a volt határőrlaktanyába tervezett javítóintézet kialakítása ellen.

Sámel József

A csütörtöki közmeghallgatáson a volt határőrlaktanyába tervezett javítóintézet ügye is szóba került. A környéken lakók nevében Vincze József szólalt fel, aki jelezte: elfogadhatatlannak tartják, hogy egy 300 fő befogadására alkalmas javító-nevelő intézet létesüljön a volt határőr laktanyában, az ugyanis jelentősen rontaná a környék közbiztonságát, nem beszélve a lakók nyugalmáról.

- Legjobb tudomásunk szerint egy ilyen intézet nem teljesen zárt, a büntetésüket töltő fiatalkorúaknak törvény adta joga, hogy hetente kijárhatnak - mondta Vincze József. - De akkor ki garantálja, hogy nem szaporodnak  a besurranásos lopások, a betörések, s nem lesz-e alkohol- és drogpartik helyszíne a közeli MAORT-telep és a Sétakert?

Cseresnyés Péter polgármestert is megkérdeztük, aki kicsit idő előttinek érzi a tiltakozást, de mindenképpen mérlegelik a lakosság érveit.

- Amikor ez a kérdés majd napirendre kerül, társadalmi egyeztetést kezdünk, s minden véleményt meghallgatunk - hangsúlyozta a polgármester. - Azt azonban fontos tudni, hogy egy zárt, őrzött ifjúsági intézet tervéről, lehetőségéről van szó, amely - más helyszínek tapasztalatai alapján - semmifajta veszélyt nem jelent a közbiztonságra. Meggyőződésem, hogy egy közel 2 milliárdos állami munkahelyteremtő beruházás esélyét komolyan fontolóra kell vennünk. Ez ugyanis közel 100 álláshelyet jelentene és további, jelentős számú beszállítónak adna megrendelést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!