Hírek

2011.09.20. 05:48

Jelentős megtakarítás állami cégeknél: a Hévízi Gyógyfürdő is részese a projektnek

Tíz állami tulajdonú cég és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) közös energiabeszerzésben 132,5 millió forint megtakarítást ér el - közölte az MNV hétfőn.

MTI

A közös közbeszerzési pályázat nyertese, a TIGÁZ Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. 579 millió plusz áfa összegéért szállítja a földgázt a tíz állami cégnek és az MNV-nek, s ez 132,5 millió plusz áfa összeggel alacsonyabb, mintha nem közösen vásárolnának.
    
A MNV  vezérigazgatója 2011. május 31-én döntött a közös földgáz beszerzési mintaprojektről. Ebben a vagyonkezelőn kívül tíz állami cég vesz részt. Az MNV-nél az MTI kérdésére elmondták, hogy a projektben részes legnagyobb fogyasztók között van a négy regionális vízmű, de szerepel benne a Hévízi Gyógyfürdő és a Gödöllői Királyi Kastély is.
    
A mintaprojektben 5,8 millió köbméter földgáz beszerzésére írtak ki közbeszerzési pályázatot, amelyre három érvényes ajánlat érkezett.

Az ajánlattevők legalacsonyabb áráról indult lefelé a licit, és az  induló legalacsonyabb árhoz képest is 21, 5 millió forint plusz áfával sikerült csökkenteni az árat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!