Hírek

2011.09.16. 14:09

Engedély nélkül a pózvai partokon

A szocialista párt szeretné, ha megkeresnék a felelősöket, amiért a számozatlan Pózvai-tavak partján engedély nélkül létesült épületek vannak.

Varga Andor

A csütörtöki önkormányzati közgyűlésen Zalaegerszeg rendezési tervének módosítása kapcsán került szóba az ügy, melyről pénteken sajtótájékoztatón Major Gábor, az MSZP helyi elnöke beszélt: "A szabályozás módosításával az önkormányzat legalizálja, elsimítja a fennálló, törvénysértő állapotot; szerintünk azonban nem szabadna szó nélkül elmenni amellett, hogy ez a helyzet kialakulhatott."

A párt önkormányzati frakciójának vezetője, Kiss Ferenc többek közt arról beszélt: a városvezetés az első félévi gazdálkodás számaiban biztató jeleket lát, ám nem hagyható szó nélkül, hogy 2011-ben június végéig több, mint két százalékkal csökkent a vállalkozások száma, illetve hogy vendégéjszakából 11 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel azelőtt.

A landorhegyi bioerőmű-koncepciót üdvözölte a baloldali frakció is, ám hangsúlyozták: a környezeti hatásokat (károsanyag-kibocsátás, füst, szag, szállítás) alaposan meg kell vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!