Hírek

2011.08.15. 17:41

Több uniós pénzt kell lehívni

Az államhoz benyújtható lakossági energiatakarékossági pályázatokról kaphattak információkat, akik a Nagykanizsai Pályázatírók és Tanácsadók Szövetsége hétfői fórumán részt vettek.

Szalabán Attila


A rendezvényen Musits Róbert elnök bemutatta az általa irányított szervezetet, majd Samodai Imre, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. regionális igazgatója tartott előadást. Hangsúlyozták, növelni kellene az Európai Unió és a magyar állam által biztosított pályázati keretösszegekből lehívott pénz mennyiségét  a programiroda többek között ezt kívánja elősegíteni. A kistérségi koordinációs hálózat utódjaként létrejött szervezetük fő célja az ehhez szükséges információk eljuttatása a potenciális pályázókhoz.

Varga Zoltán közgazdász  a Zöld Beruházási Rendszer keretében megjelent legújabb lakossági energiatakarékossági pályázatról beszélt. Mint elhangzott, megfelelő pályázat benyújtása esetén meglévő, 1992. előtt hagyományos technológiával épült ingatlan felújításához 40-50 százaléknyi támogatás szerezhető (mely maximum 3-5 millió forintot tehet ki), új épület létrehozásához pedig 4-6 millió forintot kaphatnak a sikeres kérelmezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!