Hírek

2011.08.25. 16:40

Természeti és épített értékek vonyarci ünnepén

Vonyarcvashegyen hagyományként szervezik immár a kulturális örökség napjait. A szeptember 17-18-ai események házigazdája a Szent Mihály-hegy Védő és Vendégváró Egyesület lesz.

Horányi Árpád

A civil szervezet munkája Szent Mihály havának ünneplésével is kapcsolódik az örökségi napokhoz. A nyári időszakra vállalt kápolna nyitva tartás továbbra is fennmarad, s emellett egyéb programokkal is készülnek.

Dr. Szanyi Margit, az egyesület elnöke elmondta, hogy olyan rendezvények lesznek, amik méltó folytatását jelentik a sikeres tavalyiaknak, s ugyanígy a településtörténeti emlékhelyhez kötődő minden eddigi eseménynek. Szeptember 17-18-án biztosítják az egész napos idegenvezetést a kápolnában magyar és német nyelven, a halászlegenda ismertetésével.


Vasárnap sétát szerveznek a Csándor-tetőn található fénykereszthez, valamint a Kitaibel kilátóhoz.

Tekintve, hogy az örökségnapok idei témája az „1000 magyar ház” nevet viseli, egy helytörténeti értékű épületben, a Petőfi utcában a halászat, szőlészet-borászat és a hozzájuk kapcsolódó mesterségek emlékeiből, régi és új fotókból alkalmi kiállítást rendeznek. A bemutató gyarapításához várják a lakók segítségét, relikviák kölcsönzésével. 



Minden, ami Balaton


Nyár 2011


További zalai programok itt!


Fesztivál 2011


Turizmus dosszié

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!