Hírek

2011.08.26. 18:02

Lovasterápia: Grosu Lacika Laura hátán gyógyul tovább

Az új terápiás módszernek négy lába, ringató járása és fénylő tekintete van, a neve pedig Laura. Grosu Lacika rehabilitációjában néhány hete új elemként megjelent a lovasterápia.

Magyar Hajnalka

A Zala Megyei Kórház gyermekosztályának rehabilitációs részlegén kezelt erdélyi kisfiú állapotában újabb reményt keltő fordulat állt be. A három hete megkezdett lovasterápia eredményeként immár 15 lépést is képes megtenni minimális segítséggel, holott  húsvétkor még  gyakorlatilag magatehetetlen volt.

A Zalaszentlászló melletti, szentmihálypusztai lovardában zajló foglalkozások azonban nem csak Lacika számára kínálnak reményt.


- Augusztus elejétől kórházunkban immár a rehabilitációs folyamat elfogadott, hivatalos kiegészítője a lovasterápia, ami ilyen komplex formában tudomásom szerint egyedülálló az országban - közli a jó hírt dr. Gárdos László, a gyermekosztály vezetője.

A korábbi években pár hetes nyári tábor keretében ízlelgethették a kis betegek a lovasterápia üdvös hatásait, mostantól azonban heti két alkalommal, rendszeresen zajlanak a foglalkozások. Köszönhető ez a lovarda tulajdonosa, Nagy Judit gáláns gesztusának, aki mindenféle térítés nélkül kínálta fel e lehetőséget a kórháznak. A gyerekeket fuvarozó betegszállító cég három hónapra ugyancsak térítésmentesen vállalta a tranzitot, az osztályvezető főorvos pedig lázasan keresi a támogató forrást a folytatáshoz, hiszen vétek volna veszni hagyni e páratlan lehetőséget. A lovasterápiát elsősorban gerincferdüléses, baleseti traumát elszenvedő, továbbá oxigénhiánnyal született gyerekek rehabilitációjában alkalmazzák, eredményessége bizonyított.



Kapcsolódó cikkeink: 

Ha kell, eladom a vesémet - Lacika édesanyja a tragédiáról

Én vagyok a szemed fénye: Lacikát végre átölelhették Erdélyben élő szülei

Könnyes találkozás: Lacikát meglátogatta a családja Erdélyből (képösszeállítás)

Az első lépések: vajon teljesen felépül Lacika?

A sikeres műtét után új lendületet vett Lacika rehabilitációja

Segélykoncert Grosu Lacikáért

Lacika története: segélykoncert és adományok a 7 és fél éves fiúnak

Egy hónapot töltött éber kómában a hétéves kisfiú

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!