Hírek

2011.08.24. 15:54

Elmosott utak, iszapos árkok

Három zalai település: Kányavár, Liszó és Szentgyörgyvölgy önkormányzata kapott vis maior támogatást az erre a célra beadott pályázatok legutóbbi elbírálásakor.

Szabó Judit

A természeti károkat szenvedett települések  a vis maior keretből igényelhetnek  támogatást, hogy megtérítse az állam a  védekezési költségek egy részét vagy segítse  az építmények helyreállítását. Az igényekről Pintér Sándor belügyminiszter dönt. A tárcánál idén tizenegyedszer bírálták el a pályázatokat nemrég. A döntés szerint 51 település részesült több mint 280 millió forintos segítségben. Zala megyéből három kérelmet fogadtak el: Liszó közel 5,8 millió forintot vehet igénybe, Kányavár 3,83 milliót, Szentgyörgyvölgy pedig több mint 1,3 milliót.

Bán Istvánné, Szentgyörgyvölgy polgármestere elmondta, hogy útjavításra kérték a támogatást, mivel egy májusi nagy eső elmosta a kavicsos burkolatot a Petőfi és a József Attila utcában. Nem kapták meg a teljes összeget, de ki fogják egészíteni. Liszó azért folyamodott támogatásért, mert a frissen felújított csapadékvízelvezető rendszerben kárt tett a húsvét hétfői vihar és jégeső. Körülbelül  3,5 millió forinttal kevesebb pénzt nyertek az igényeltnél, így a képviselő-testületnek arról kell döntenie, hogy növelje az önrészt, vagy csökkentse a helyreállítás műszaki tartalmát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!