Hírek

2011.08.15. 18:07

A határidő csúszik, a költség növekszik, de szeptember végére kész lesz a tető

A nevelési, oktatási intézmények nyári felújítási munkálatai közt szerepel a megyeszékhelyi Zrínyi-gimnázium két utcafronti épületének tetőrekonstrukciója, ám a munkák állnak.

Sinkovics Eta


Mindkét épületet felállványozták, azonban nem igazán látni a munka előrehaladtát. Az okokkal kapcsolatban dr. Kovács Éva, a városi önkormányzat műszaki osztályvezetője arról tájékoztatott, hogy a fa tetőszerkezeti elemek gombásodására a feltárást követően derült fény.

- Mivel helyi védettségű műemléki épületekről van szó, a szerkezeti elemek keresztmetszeti mérete egyedi. Ezeket nehéz beszerezni, egyedileg kell legyártatni. A tanévkezdésig a komolyabb szerkezeti beavatkozások elkészülnek, ezért az iskolakezdést nem befolyásolja a felújítás - hangsúlyozta.

Az osztályvezető hozzátette, a régi cserépfedés addig nem bontható le, amíg nincs itt az új faanyag, mert a beázást nem lehet kockáztatni. Az épületek nem maradnak részlegesen sem fedetlenül, mert lépésenként dolgoznak és mindig annyit bontanak, amennyit aznap be tudnak fedni.

- Emiatt ez eredeti határidő néhány héttel eltolódik, azonban szeptember végéig kompletten elkészül a munka - hangsúlyozta Kovács Éva.

A felújításra tervezett közel 17 milliós beruházás költsége is némileg megnövekedik.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!