Hírek

2011.07.07. 05:29

Bevétel kontra nyugalom: áruház épül a Kert Vendéglő helyére

Tiltakozik a környéken lakók egy része a zalaegerszegi Kert Vendéglő helyére tervezett kertvárosi Penny Market ellen. Nevükben a Napsugár utcában lakó Salamon Sándor fordult lapunkhoz és közölte: nem szeretnék, ha a Liszt-iskolával szemközt élelmiszer-áruház épülne.

Szabó Judit

 

Salamon Sándor is tagja volt a részönkormányzatnak, amely azért nem javasolta a fejlesztéshez szükséges városi birtok eladását, mert úgy ítélte meg: a Napsugár utca most is túlterhelt a bölcsőde, óvoda, patika és orvosi rendelők forgalma miatt, s a kisvállalkozásokat veszélyeztetné egy újabb multi letelepedése. Ezért is csalódott Salamon Sándor, amikor kiderült: mégis lesz Penny, az új közgyűlés zöld utat adott neki.

- Féltjük az utca nyugalmát. Ha idehozzák az áruházat, reggelente az áruparkolás miatt elviselhetetlen ramazúri lesz - fogalmazott, hozzátéve: van elég üzlet a környéken, nincs szükség egy újabbra.

 

Míg az előző közgyűlés nem vette napirendre a terület-értékesítést, az új testület februárban rábólintott, s a kötelező pályáztatás után bruttó 50 millió forintért eladott közel 2200 négyzetmétert a beruházónak, az Aréna Ingatlanforgalmazó Kft.-nek.

Gyutai Csaba polgármester elmondta, az értékesítést az indokolta, hogy a lakosságtól hozzájuk olyan kérés érkezett: tegyenek rendet, mert a bezárt Enzo (a régi Kert Vendéglő) helyén áldatlan állapotok uralkodnak. Másrészt kényszerhelyzet volt az eladás, mert a Penny főleg magántulajdonú területeken épül, s a tulajdonosokkal már megállapodott a fejlesztő. Egy kisebb önkormányzati földre volt még szükség, ami önmagában nem lett volna hasznosítható. Az értékesítés mellett szólt a befolyó ingatlanbevétel, derült ki a közgyűlési vitából

.A térség önkormányzati képviselője, Tombi Lajos jelezte, ő jobban örült volna, ha szolgáltatóház vagy idősek otthona épül a Liszt-iskolával szemben, de erre nem volt lehetőség. Az élelmiszer-áruház azonban még mindig jobb, mint a jelenlegi helyzet, mert még az is előfordult, hogy az üres épületeket hajléktalanok vették birtokba, említette.

A beruházó cég ügyvezetője, Horváth Roland ígérte: nem zavarják a lakókörnyezetet. A Napsugár utca felől zajvédő kerítés épül (ez egyébként tervtanácsi előírás), a gépészeti berendezéseket, klímákat pedig az épület Köztársaság úti oldalára helyezik. Mint elmondta: napi egyszeri árufeltöltést terveznek, azt is a délelőtti órákban.

 

ENGEDÉLY
A Penny Market építési engedélyét   kiadták, a beruházó a jogerőre emelkedését várja.  Az áruház földsztes, bruttó 1158 négyzetméteres lesz, 39 férőhelyes parkoló tartozik hozzá. Az üzlet megnyitását év végére vagy 2012 elejére tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!