Hírek

2011.07.07. 05:29

Bevétel kontra nyugalom: áruház épül a Kert Vendéglő helyére

Tiltakozik a környéken lakók egy része a zalaegerszegi Kert Vendéglő helyére tervezett kertvárosi Penny Market ellen. Nevükben a Napsugár utcában lakó Salamon Sándor fordult lapunkhoz és közölte: nem szeretnék, ha a Liszt-iskolával szemközt élelmiszer-áruház épülne.

Szabó Judit

 

Salamon Sándor is tagja volt a részönkormányzatnak, amely azért nem javasolta a fejlesztéshez szükséges városi birtok eladását, mert úgy ítélte meg: a Napsugár utca most is túlterhelt a bölcsőde, óvoda, patika és orvosi rendelők forgalma miatt, s a kisvállalkozásokat veszélyeztetné egy újabb multi letelepedése. Ezért is csalódott Salamon Sándor, amikor kiderült: mégis lesz Penny, az új közgyűlés zöld utat adott neki.

- Féltjük az utca nyugalmát. Ha idehozzák az áruházat, reggelente az áruparkolás miatt elviselhetetlen ramazúri lesz - fogalmazott, hozzátéve: van elég üzlet a környéken, nincs szükség egy újabbra.

 

Míg az előző közgyűlés nem vette napirendre a terület-értékesítést, az új testület februárban rábólintott, s a kötelező pályáztatás után bruttó 50 millió forintért eladott közel 2200 négyzetmétert a beruházónak, az Aréna Ingatlanforgalmazó Kft.-nek.

Gyutai Csaba polgármester elmondta, az értékesítést az indokolta, hogy a lakosságtól hozzájuk olyan kérés érkezett: tegyenek rendet, mert a bezárt Enzo (a régi Kert Vendéglő) helyén áldatlan állapotok uralkodnak. Másrészt kényszerhelyzet volt az eladás, mert a Penny főleg magántulajdonú területeken épül, s a tulajdonosokkal már megállapodott a fejlesztő. Egy kisebb önkormányzati földre volt még szükség, ami önmagában nem lett volna hasznosítható. Az értékesítés mellett szólt a befolyó ingatlanbevétel, derült ki a közgyűlési vitából

.A térség önkormányzati képviselője, Tombi Lajos jelezte, ő jobban örült volna, ha szolgáltatóház vagy idősek otthona épül a Liszt-iskolával szemben, de erre nem volt lehetőség. Az élelmiszer-áruház azonban még mindig jobb, mint a jelenlegi helyzet, mert még az is előfordult, hogy az üres épületeket hajléktalanok vették birtokba, említette.

A beruházó cég ügyvezetője, Horváth Roland ígérte: nem zavarják a lakókörnyezetet. A Napsugár utca felől zajvédő kerítés épül (ez egyébként tervtanácsi előírás), a gépészeti berendezéseket, klímákat pedig az épület Köztársaság úti oldalára helyezik. Mint elmondta: napi egyszeri árufeltöltést terveznek, azt is a délelőtti órákban.

 

ENGEDÉLY
A Penny Market építési engedélyét   kiadták, a beruházó a jogerőre emelkedését várja.  Az áruház földsztes, bruttó 1158 négyzetméteres lesz, 39 férőhelyes parkoló tartozik hozzá. Az üzlet megnyitását év végére vagy 2012 elejére tervezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!