Hírek

2011.06.14. 17:41

Támogatott rendezvények

Több kiemelten népszerű rendezvény önkormányzati támogatásáról határozott legutóbbi ülésén Zalaszentgrót képviselő-testülete.

Sámel József

Egyhangú döntés született arról, hogy a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Zalavölgyi Kultúrtivornyát, a Puszika Oszika csónaktúrát, valamint a nemzetközi karate tábort pénzügyileg támogassa a város. Indokként elhangzott: e  rendezvények országosan is ismertté váltak, a karate tábor pedig a tengerentúlról is számos résztvevőt vonz. Mindennek hozadéka, hogy a vendégek közül többen családostól, illetve ismerősökkel együtt visszatérnek Zalaszentgrótra. Ez erősítheti a város és a környék turizmusát.

Fontos határozat született az ülésen az  önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok értékesítéséről. Ennek előzménye, hogy néhány hónapja szóba került: túl régi, s az árak változása miatt nem tartható a földeladással kapcsolatos értékesítési képlet. Főleg a részönkormányzatokra volt jellemző, hogy  a szabályok szerint, de sokszor a piaci ár alatt értékesítették a területeket. A képviselők úgy döntöttek,  felső határt nem írnak ki, így az ingatlanok eladási árát reális értéken tudják meghatározni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!