Hírek

2011.06.23. 07:25

Inkubátor a kis- és középnek

A Nyugat-dunántúli Regionális Tanács szerdán a vasi megyeszékhelyen tartott rendkívüli ülést, amit a belső feladatrendszerrel kapcsolatos határidős döntések indokoltak.

Arany Horváth Zsuzsa


 Mint Manninger Jenőtől, a tanács elnökétől megtudtuk, ezzel együtt - ugyan döntés nélkül - terítékre került a nyugat- dunántúli operatív programban is szereplő, a befektetési környezet fejlesztését célzó konstrukció, mely a kis- és középvállalkozásokat kívánja jobb helyzetbe hozni. A régió települései számára fontos a helyi kis- és középvállalkozások fejlődése, a munkahelyteremtés elősegítése. Az elmúlt években az egyik eszköz e célok eléréséhez az inkubátorházak fejlesztése volt. Olyan infrastruktúra jött létre számos településen - gyakorlatilag minden nagyobb városban -, amely az esetek többségében hatékonyan képes segíteni a vállalkozások megerősödését, ám jelenleg a közszféra a fő befektető, mivel az önkormányzati pályázók esetében akár 80 százalékos támogatási intenzitás volt elérhető. A kihasználtság magas (Zalaegerszeg esetében teljes), s újabb igények is jelentkeznek. Az inkubátorházak fejlesztői azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a támogatási arány számítást a szereplők számára kedvezőbbre kell változtatni. A tanács visszatér a javaslatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!