Hírek

2011.06.17. 15:47

Foglalkoztatáspolitikáról - uniós projekt részeként

Fejlesztéspolitika, foglalkoztatás, esélyegyenlőség e címmel került sor pénteken konferenciára a nagykanizsai Hotel Königben. A cigány kisebbségi önkormányzat által szervezett foglalkoztatáspolitikai eszmecserét egy uniós projekt részeként rendezték meg.

Horváth-Balogh Attila

Az Expak Osztrák-Magyar Szakértői Akadémia keretében már nem először találkoztak egymással az érintett szakemberek és partnerek, akiket Teleki László, a CKÖ elnöke, valamint Barbara Willsberger projektvezető köszöntött. Ezt követően Szakajda Szilvia projektkoordinátor ismertette a program lényegét, s bemutatta eddigi tevékenységüket. Elmondta, projektjükbe többek közt 15 munkáltatót vontak be, projekteket dolgoztak ki, szakmai rendezvényeket szerveztek.

Pölöskei János, a Vas Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ nagykanizsai kirendeltségének igazgatója foglalkoztatáspolitikai helyzetelemzést adott. Elmondta: áprilisi adataik szerint a nagykanizsai és a letenyei térségben 5378, illetve 1442 a regisztrált álláskeresők száma, a lentiben 958, a zalaegerszegiben 5398, a zalaszentgrótiban 1329, a keszthelyiben pedig 2406.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!