Hírek

2011.06.07. 05:18

Bronzérmes öreg platán

A Letenyéért Közéleti Egyesület (LKE) képviseletében Mikóné Farkas Ildikó, a letenyei platánt nevező LKE tagja vett részt az Év Fája Európában verseny brüsszeli díjkiosztóján, s vehette át a 8836 szavazattal 3. helyezést elért platánnak járó elismerő oklevelet.

Kelemen Valéria

 Az Év Fája Európában verseny díjazására Brüsszelben, a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) székhelyén került sor, ahol az Európai Bizottság Környezetvédelmi Főigazgatóságát vezető Ladislav Miko és Milena Vicenova, Csehország uniós nagykövete adta át a díjakat az első három helyezett képviselőjének, köztük a letenyei Mikóné Farkas Ildikónak.

 

- A díjátadás és az azt követő fogadás jó lehetőséget biztosított arra, hogy a jelen lévő szervezetek képviselői megismerjék egymás tevékenységét, kicseréljék tapasztalataikat - mondta Mikóné Farkas Ildikó, akivel a továbbiakról is szót váltottunk. - Nekünk véget ért a verseny, de ez nem azt jelenti, hogy az öreg fát magára hagyjuk. A jövőben is odafigyelünk rá, óvjuk, védjük, hogy még sok-sok évig élhessen mindenki, talán most már Európa örömére is. Csak kiemelt jelentőségű programokat tervezünk megvalósítani a lombkorona alatt, hiszen bizonyos környezetkárosító hatások miatt a szakemberek a közelében nem javasolják a gyakori, nagy tömegeket vonzó rendezvények megtartását. Büszkék vagyunk arra, hogy a szép kort megért fa általunk vált európai hírűvé, s reméljük: nem lesz akadálya annak, hogy az egyesület egyéb projektjeihez kapcsolva tovább növeljük turisztikai népszerűségét, látványosságként, csalogatóként tüntessük fel promóciós anyagainkban. A Letenyéért Közéleti Egyesület tervei között szerepel, hogy Az Európai Év Fája 3. díj 2011 szöveggel elkészíttetik az embléma tervét, melyet megjelenítenek mindenütt, ahol az LKE bemutatkozik.


Olvasson többet  a platánról a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!