Hírek

2011.06.28. 18:20

A mozdonyfüst bűvöletében: régi mávosok találkoztak

Nagykanizsán kedden immár nyolcadik alkalommal került sor a Dunántúli Vasutas Nyugdíjas Klubok Kulturális Találkozójára a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. Az eseményre az ország számos pontjáról érkeztek MÁV-nyugdíjasok.

Horváth-Balogh Attila


A Celldömölkről, Dunakesziről, Pécsről, Sopronból, Székesfehérvárról, Szombathelyről és Tapolcáról jött nyugállományú mávosokat a házigazdák, a Vasutas Nyugdíjas Klub és a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház nevében utóbbi vezetője, Kámánné Szép Terézia köszöntötte. A protokoll után elsőként a ház Kodály Zoltán Énekkara lépett színpadra, akiket aztán a Kanizsa Táncegyüttes, a Gála Társastáncklub Egyesület és Kovács Gyula követett a deszkákon. Majd finom ebéd  következett, aztán meg tombola, tánc és muzsika.

 

- Sajnos, a fellépők közt kevés az igazi vasutas nyugdíjas, az igazság az, hogy kiöregedtünk  - így Kócza Ferenc, a Vasutas Nyugdíjas Klub vezetője.  - Ezért most külső fellépők szórakoztatják a közönséget. De ez szerintem nem nagy baj, sokkal fontosabb ennél, hogy minden évben találkozunk, összejövünk és beszélgetünk egy jót.

Tapolcáról érkezett 4 társával Bertalan Tiborné. Mint elmondta: nagyon szeretnek Kanizsára jönni.
- Aranyos Terike, az igazgató, s jó újra találkozni a régi ismerősökkel  - magyarázta. -  És nem utolsósorban, itt mindig újabb és újabb barátságok születnek...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!