Hírek

2011.05.20. 06:21

Választásokra hangolódva

Két- napos továbbképzést tartottak szerdán és csütörtökön a zalaegerszegi középiskolai diákönkormányzatok tagjainak, tájékoztatva őket a diákparlament eseményeiről is.

Horváth Viktória

A képzés célja elsősorban a kommunikáció, a hatékony együttműködés és a problémamegoldás volt. Az Apáczai Csere János Gimnáziumban megtartott rendezvényen 37 diák vett részt. Áprilisban tartották a képzéssorozat első modulját, amit majd ősszel a diákönkormányzati választások követnek - tudtuk meg Fentősné Belléncs Andreától, a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának ifjúsági szakreferensétől, aki az önkormányzat támogatásával szervezte a képzést.


- Több téma is szóba került a zánkai országos találkozón. Az önkéntesség, a kötelező természettudományos tárgyból való érettségi, illetve letettük a kormány képviselőjének az asztalára a javaslatunkat - közölte Deák Milán, a Zrínyi-gimnázium diákja, aki beszámolt társainak az országos összejövetel eseményeiről. Az Országos Diákparlament 22 pontos ajánlást készített, melyben helyet kapott többek között, hogy törvényben rögzítenék a dolgozatjavítások határidejét, de az is, hogy a diákönkormányzat vezetői tisztségeinek köre ne legyen köthető tanulmányi eredményhez. Az új közoktatási törvényhez javasolt kiegészítések tartalmazzák továbbá a tanítás nélküli napok számának emelését, illetve, hogy ne töröljék el az előrehozott érettségi vizsgákat.

- Minden ponton egyenként végigmentünk, hogy tudják, mit jelent és miért szeretnénk, ha változtatni tudnánk rajta - mondta el Kósa András László, a Közéletre Nevelésért Alapítvány előadója, aki a kétnapos képzést vezette.

- A 22 pontos ajánláson túl fontos célunk volt a jelöltállítás, a választások előkészítése és egyfajta ráhangolódás is a jövőre előttünk álló komoly munkára - magyarázta Németh-Horváth Kata, a Zala megye Felsőoktatásáért Közalapítvány Karrier Irodájának vezetője, aki szintén részt vett a szervezésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!