Hírek

2011.05.05. 17:45

Mintaprojekt lehet a hévízi piac

Sikeres pályázat révén hamarosan akár mintaprojektté is válhat a fürdővárosban nemrég létesített piac. Az önkormányzat döntött a támogatási igény benyújtásáról.

Horányi Árpád


Az EU-s társfinanszírozású Környezetvédelmi Operatív Program keretében a közelmúltban jelent meg az a pályázati kiírás, mely olyan fejlesztést szolgál, amilyen céllal Hévízen létrehozták a piacot. Az elnyerhető támogatás kifejezetten a környezetbarát, helyi élelmiszerek piacának fejlesztését célozza. A március 1-jétől működő elárusítóhely éppen ilyen szándékkal létesült, az erre való igényt azóta a forgalom is jól igazolta már kínálati és keresleti oldalról egyaránt, a kezdetek óta is bővült a piacozók köre, a felhozatal, s egyre több vásárló kezdi immár megismerni a fürdőváros ezen új kereskedelmi szolgáltatását. A képviselő-testület döntött, hogy rész vesz a pályázaton, s ezzel a kiírás szerint megcélozza a fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojekt létesítését. A pályázati feltételeket figyelembe véve a napokban a városvezetők és a polgármesteri hivatali szakemberek helyszíni bejárást tettek. Megvizsgálták, hogy a pályázati előírásoknak miként tud megfelelni a piactér, melyek azok az előzetes tennivalók, amelyek elvégzésével a lehető legjobb eséllyel lehet indulni. A támogatottság 95 százalékos arányú, a maximálisan elnyerhető összeg 20 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!