Hírek

2011.05.18. 16:20

Gyömbérrel tanulnak a diákok (fotókkal)

Sikerélmény - kell ennél több, hogy a nebuló jókedvvel vegyen részt az órákon? Nos, a zalaegerszegi landorhegyi iskolában erre láthattunk szerdán jó példát, amikor bemutató foglalkozást tartottak Gyömbér, a golden retriever részvételével.

Arany Gábor

A hatéves kutyalány dr. Gombos László állatorvos irányítása mellett 2009. szeptemberben kezdett hetente járni az iskolába az 1.C-hez.

-  Legfontosabb, hogy újfajta motivációt teremtsünk a gyerekeknek a tanulásban, ugyanis  a kutya kedvéért a kevésbé aktív gyerekek is részt vesznek az órai munkában. Fegyelemre neveli őket, mert a kutyával e nélkül nem lehet dolgozni  - magyarázta.

-  A kutyás órákon valóban mindenki szorgalmas, fegyelmezett. Ez nagy szó ott, ahol a 26 diákból 10 tanulási vagy magatartási problémával küzd - jellemezte a helyzetet Sümeginé Szabó Erika, a 2.C osztály tanítója. -Eleinte  testnevelési órákon vett részt Gyömbér, ma már matematika-, magyar-, környezetórába is bekapcsolódik  - mondta.

 A bemutatót megtekintette dr. Sifter Rózsa, a megyei kormányhivatal főigazgatója is, aki elmondta, Gyömbérhez hasonló golden retriever tulajdonosa három éve. Ez megváltoztatta a család életét, ezért keltette fel érdeklődését, hogy a gyerekeknek milyen segítséget nyújt a kutya a tanulásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!