Hírek

2011.05.06. 05:42

Az olasz gyerekek a legkövérebbek

Egy gyermekkori elhízást vizsgáló nemzetközi program eredményeit összegezték csütörtökön a megyei kórházban.

Magyar Hajnalka

 

Összességében kitűnt, hogy északról dél felé haladva romlik a helyzet, amiből az is következik, hogy az egészségvédőnek tartott mediterrán étrend sem a régi már.

A fölös kilókkal együtt természetesen nő az egészségügyi kockázat is, ennek egyik következménye, hogy a felmérésben részt vevő magyar gyerekek 10 százaléka magas vérnyomással küzd. Ugyancsak fontos felismerés, hogy az alvással töltött órák száma is kihat a túlsúlyra. Az egészséges 6-9 éves gyereknek mintegy 10 óra alvásra van szüksége, ennek hiányában könnyebben gyarapodnak a kilók. A túlsúlyosoknál kimutatható volt a kevesebb alvás, s az is bizonyságot nyert, hogy a nyugodt pihenés, a stressz kikapcsolása gyerekkorban is fontos a táplálkozási zavarok kiküszöbölésében.

A zalai óvodák, iskolák képviselői sok hasznos információt és játékot tartalmazó egészségmegőrző csomagot vehettek át a program végén.


 Életmód rovatunk további cikkei itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!