Hírek

2011.03.04. 06:51

Ösztöndíj a Jobbiktól

A Jobbik indítványozza, hogy a zalaegerszegi önkormányzat csak azoknak folyósítson bérpótló juttatást, akik rendben tartják lakókörnyezetüket. E jogosultsági feltételt helyi rendeletben rögzíttetné a párt.

Horváth A. Attila

Balogh Ákos, a Jobbik önkormányzati képviselőjelöltje beszélt erről tegnapi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a szociális törvény alapján lehetőség nyílt e szabályozásra.

- A rendelet javíthatná Zalaegerszeg városképének rendezettségét, illetve segítségével szűrni lehetne a szociális bérlakásra pályázókat is, védve az önkormányzati vagyont - mondta Balogh Ákos.

Emellett bejelentette, hogy a Jobbik zalaegerszegi szervezete ösztöndíjat alapít szakmunkástanulók részére. A kezdeményezéssel a szakképzés presztízsének növelése, a munka becsületének helyreállítása a cél. Egerszegi szakiskolában tanuló, zalai lakhelyű, legalább hármas átlaggal rendelkező diákok pályázatát várják (előnyt jelent például a szakmai verseny, a referenciamunka). Félévente két tanulót részesítenek támogatásban, illetve bíznak abban, hogy cégek, magánszemélyek csatlakozásával bővíthető lesz az ösztöndíj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!