Hírek

2011.03.01. 19:23

Idén újra: szociális építőtábor

Tavaly a ligetvárosi szociális építőtábor kisebb problémák ellenére teljesítette vállalt feladatait, 3 ligetvárosi épülettömb is megújult Nagykanizsán. Az illetékesek a folytatásról gondolkodnak.

Szalabán Attila

A város közgyűlése az Alapítvány a Társadalomelméleti Kollégiumért elnevezésű szervezettel még tavaly februárban kötött együttműködési megállapodást, amely alapján a nagykanizsai Ligetvárosban három épülettömb, azok lakásainak felújítását tűzték ki célul önkéntes segítőkkel.

A három tömbön mintegy 8 millió forint értékű munkát végeztek el az önkéntesek, ám az utolsó lakások felújításának befejezéséhez már nem volt elegendő a civil szervezet által biztosított alapanyag, így a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt.-nek be kellett avatkozni és kisegíteni az alapítványt.

- A munka minőségére nem lehet panasz, a három érintett épülettömb mind külső megjelenésben, mind energiatakarékossági szempontok alapján jelentősen javult, további hosszabb időszakra biztosítva a lakhatás feltételeit – közölte Kardos Tibor, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. ingatlankezelési osztályvezetője. – A két ütemben, áprilisban és augusztusban végzett munkák nyomán ráadásul jelentős, összesen mintegy 1,7 millió forintnyi lakbértartozást írtunk jóvá az érintett lakások bérlőinek.

Az Alapítvány a Társadalomelméleti Kollégiumért tájékoztatása szerint a projektet folytatni kívánják, méghozzá a Habitat for Humanity bevonásával. Érdeklődésünkre Kardos Tibor azonban leszögezte: egyeztetésekre még nem került sor a folytatás kérdésében, de a város illetékes vezetői nem zárkóztak el a folytatás elől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!