Hírek

2011.03.27. 17:58

Gerő Sándornak szavaztak bizalmat Miháldon

A korábbi polgármester lemondása után újra választotta vezetőjét a dél-zalai falu. A vasárnap tartott időközi választáson két független jelölt indult.

Kelemen Valéria


Mint arról korábban beszámoltunk, Mándó Tibor - akit 2010. októberben harmadszor választottak meg a település vezetőjének - tavaly év végén mondott le tisztségéről, ezért kellett kiírni a választást, melyen Gerő Sándor és Hermán Sándor indult a polgármesteri székért. 

A miháldiak vasárnap választhatták ki azt a személyt, aki a 850 fős falut vezetheti. A voksolást két szavazókörben, a kultúrotthonban és a tűzoltószertárban rendezték, s délelőtt nagyon kevesen járultak az urnákhoz. A választásra jogosult 701 főből este hétig 326-an szavaztak, s rendbontás nem történt, amihez hozzájárulhatott, hogy folyamatosan járőröztek a rendőrautók.  (Korábban Hermán Sándort atrocitás érte: megpofozták az utcán.)

A 323 érvényes szavazatból Hermán Sándor 143-at kapott, míg Gerő Sándorra 180-an adták a voksukat, így ő lett a miháldiak új polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!