Hírek

2011.03.02. 16:04

Felkészítés pszichiátriai betegek ellátásával foglalkozó szakemberek részére

Pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátásával foglalkozó nyugat-dunántúli szakemberek – mintegy 50 fő – számára tartottak szerdán felkészítést a nagylengyeli faluházban.

dr. Magyar Nóra

Mint a programot szervező zalaegerszegi gondozási központ vezetője, Magyar Gyuláné elmondta, a jövőre való felkészülés jegyében tekintették át helyzetüket.

Mint ismeretes, a kórházi ágyszámcsökkentés jelentősen érintette a pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátását, s ennek következményeire a szociális ellátórendszer nem készült fel. A jelen egyre több, e betegcsoportot érintő kockázattal terhes, emellett a rokkantnyugdíjakkal kapcsolatos változások hatása is a szociális ellátásban csapódik majd le. Mindezek kezeléséhez, az egyénre szabott minőségi ellátáshoz azonban hiányosak a feltételek, kevés a befogadó munkahely.

Üdvözlendő kivétel a nagylengyeli Szent Család Gondozási Központ, ahol az előadások meghallgatása után látogatást is tett a szakmai nap stábja.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!