Hírek

2011.02.21. 16:55

A GO egyre népszerűbb

Regionális GO-versenyt rendeztek szombaton Sümegcsehiben. Ahogy kiderült, a játék egyre népszerűbb az országban, főként az utánpótlás korosztály körében.

Sámel József

- Nem kevesebb, mint 4000 éves játékról van szó, mely Kínából származik – adott információt Tóth Péter, a verseny szervezője, miután Farkas Zsolt polgármester köszöntőt mondott. - Hazánkban Erdős Pál matematikus „honosította” meg, s vált ismertté. El kell mondani, hogy az Ázsiában nagyon népszerű játéknak hazánkban is van kiemelkedő versenyzője.

Kőszeghy Diána profi e műfajban, a világ rangsorában előkelő helyen áll. A játéknak van magyar szövetsége, mely évről évre megrendezi a hazai legjobbak megmérettetését.

- Tavaly Pápán került sor a regionális versenyre, idén Sümegcsehiben. Azért a kis településen, mert itt nemrég GO-szakkör indult. A gyerekek körében népszerű a játék.

 -Péter bácsi tanított meg minket a GO-ra, nagyon szeretjük e játékot – fogalmazott sümegcsehi illetőségű Cserép Diána. - Készülünk a versenyekre, s az iskolában és otthon is szívesen játszunk.

 

-Oda kell figyelni és koncentrálni is kell nagyon - tette hozzá Cserép Dániel, aki szintén a sümegcsehi csapat tagja. - A GO érdekesebb, mint a többi játék, egy pillanatra sem szabad másra gondolni, miközben játszunk. Imádom, nyertem már első helyet is.

Simon Viktor Vince hétesztendősen kezdte játszani a GO-t, s azt mondja, soha nem lehet megunni.

- Minden egyes játék izgalmas, szeretem nagyon - mondta.

Sümegcsehiben - több nyugat-dunántúli megyéből érkezve - mintegy harmincan mérték össze tudásukat. A legjobbak jutalmat kaptak, s persze lehetőséget, hogy az országos versenyen mérettessék meg GO-tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!