Hírek

2011.01.10. 07:15

Kisvárosi erények: a város napját ünnepelték Lentiben (képgalériával frissítve)

Az összetartást, önfeláldozást, kitartást, tettrekészséget és az egyén érdekeinek közösségi cél alá rendelését említette a legfőbb polgári erények közt Lenti város napján mondott köszöntőjében Horváth László polgármester.

Gyuricza Ferenc

A szombat délután megtartott rendezvény hagyományosan szentmisével vette kezdetét, ennek főcelebránsa dr. Veres András püspök, a szombathelyi egyházmegye főpásztora volt. A művelődési központban tartott városi ünnepségen előbb Horváth László polgármester üdvözölte a jelenlévőket - ennek során köszönetét fejezte ki támogatóinak is -, s arról beszélt, hogy biztos gazdasági alapokon nyugvó, dinamikusan fejlődő kisvárost szeretnének építeni, s ennek jeleként az egyre nehezedő financiális körülmények ellenére is beruházásokat valósítanak meg.


Az ünnepség szónoka Hassay Zsófia, Budapest VI. kerület, azaz Terézváros polgármestere volt, aki maga is Lentiből származik. Beszédében felidézte a zalai település és környezete értékeit, de szólt arról is, hogy Lenti és a főváros egyik legszebb kerülete kölcsönösen lehetőségeket kínál egymásnak. Ennek kihasználása érdekében együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a két önkormányzati vezető.


Az ünnepi eseményt az önkormányzat által alapított díjak átadása követte. Díszpolgári vagy tiszteletbeli polgári címet, illetve pro urbe díjat idén nem adtak ki. Lenti Város Egészségügyéért díjjal tüntették ki dr. Vígh Gabriella pszichiáter szakorvost, a szociális szférában dolgozók közül a zalabaksai Kolping Otthon vezetője, Ábrahám Csilla részesült elismerésben, Közszolgálatért díjjal pedig Vatali Jánosnét, a polgármesteri hivatal gyámügyi és szociális ügyintézőjét jutalmazták. Oktátásért díjat ketten vehettek át, Filó Antal Zoltánné, a Vörösmarty Általános Iskola iskolatitkára, illetve Maturicz Ottóné óvodai dajka. A gazdasági szféra szereplői közül a Car-Inside Kft. ügyvezetőjét, Csillag Balázst tüntették ki. A város közösségi életéért végzett tevékenységéért a lentikápolnai asszonykör kapott díjat, sportdíjjal jutalmazták a Gó-Na Lenti felnőtt kézilabdacsapatát, míg a Város Közművelődéséért Díjjal ez évben az ír sztepp tánccsoport munkáját ismerték el. A város napi program végén ez utóbbi művészeti formáció, valamint a Kerka Néptáncegyüttes lépett színpadra.


JELENTŐS ANYAGI TÁMOGATÁS
A városi ünnepséget követő fogadáson Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt. Szólt arról, hogy Lenti fontos a megye számára, ezt többek között azzal is jelezték, hogy a 2010-es évben a kötelezően ellátandó feladatok biztosításán túl is igyekeztek a határ menti kisváros fejlődését elősegíteni. Ezt a célt szolgálta a gyógyfürdő bővítéséhez, valamint a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet fejlesztéséhez nyújtott jelentős összegű anyagi támogatás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!