Hírek

2010.12.17. 15:20

Tanulással könnyebb

A tanulás a társadalmi felemelkedés alapja, vonták le a következtetést az együttműködő partnerek a Keszthely és Zalaszentgrót térségében megvalósult foglalkoztatási program végén.

Szabó Judit

A Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége szervezésében uniós támogatással zajlott projekt zárókonferenciáját pénteken  tartották Zalaegerszegen. Mint elhangzott: három kistérség területén valósították meg a programot, az eredetileg tervezett 80 fővel szemben 94 személy bevonásával. A cél az volt, hogy növeljék a résztvevők elhelyezkedési esélyeit.

Az egyéni fejlesztési tervek alapján végzett munka eredményeként ötvennégyen fejezték be általános iskolai tanulmányaikat, és harminchárman kaptak lehetőséget közcélú munkavégzésre az együttműködő önkormányzatoknak köszönhetően. A bizonyítványok megszerzése után tizennégyen találtak munkát a nyílt munkaerőpiacon, bár sajnos csak idényjellegű foglalkoztatásban tudtak részt venni.

Külföldön ketten helyezkedtek el, egy fő szakmai továbbképzésre vállalkozott, s a program során többen segítséget kaptak életvezetési problémáik megoldásához. Erre még fél évig lehetőség lesz, addig figyelemmel kísérik a résztvevők sorsát.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!