Hírek

2010.12.15. 17:35

Január 9-én biztos Lungo Drom győzelemre számítanak

Január 9-én rendezik az országos és területi kisebbségi önkormányzati választásokat. Zalában 2 cigány és 1 horvát jelölőszervezet állított területi listát.

Horváth A. Attila

A választáson kizárólag azok vehetnek részt szavazóként, illetve jelöltként, akik az október 3-ai települési kisebbségi választásokon mandátumhoz jutottak, azaz jelenleg kisebbségi önkormányzat képviselői (ők az elektorok). A listaállítás határideje kedden lejárt.

Zalában a horvát elektorok a Mura-menti Horvátok Egyesülete, a cigány elektorok pedig a Lungo Drom, vagy A Vidéki Cigányok Egyesülete (VCE) listájára szavazhatnak, mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Vajda László, a Lungo Drom megyei elnöke.
 
- Ha győz a Lungo Drom, a Zala Megyei Cigány Önkormányzat kiemelten kezeli majd a kultúrát, az oktatást, a foglalkoztatást, a lakhatást és az egészségügyet. Az a célunk, hogy a cigány társadalom végre érezze, érte dolgoznak a választott vezetők - hangsúlyozta.
Nagy József György, a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének (DRVSZ) elnöke elmondta: a DRVSZ 2002 óta partnere a Lungo Dromnak, és ezúttal is együttműködési megállapodást kötött a két szervezet.

-  A januártól esedékes magyar EU-elnökség fontosa feladata a cigányság felzárkóztatása lesz. A Lungo Drom e cél megvalósítására hatékony programot dolgozott ki, amit támogatunk - tette hozzá.

Vajda László vezeti a Lungo Drom zalai listáját, amin 4 DRVSZ-jelölt kapott helyet. Vajda László és Nagy József György az országos listán is szerepel. Mind mondták, biztos Lungo Drom győzelemre számítanak a választásokon.

Vajda László kisebbségi tanácsnoki minőségében közölte: december 18-án, szombaton Szepetneken rendezik meg az idei nemzetiségi napot, amelyen a zalai cigányok, horvátok és németek mutatják be kultúrájukat, hagyományaikat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!