Hírek

2010.12.20. 19:26

Fogadj örökbe! - Virtuálisan (is)!

Karácsonykor szívesebben adakozunk, mint az év többi részében, ám nem mindegy, hogy mit. Az állatmenhelynek például a kétkezi munkára lenne a legnagyobb szüksége.

Horváth Viktória


- Sajnos, kevés állatot fogadnak örökbe, folyamatosan túlzsúfoltak vagyunk. Nem is nagyon tudjuk befogadni az újonnan behozottakat, mert egész egyszerűen nincs hová tenni őket - panaszkodott Füzi Ildikó, a megyeszékhelyi Bogáncs Állatmenhely telephelyvezetője.  Sokszor hangsúlyoztuk már, hogy az állatotthonnak a legnagyobb segítség az örökbefogadás.

Aki nem tud a házába fogadni állatot, az virtuálisan is örökbe fogadhat, azaz gondoskodhat a menhely egyik lakójáról.

Kétkezi munkával is besegíthetünk az állatotthonnál, vagy tárgyi adományokkal is elhalmozhatjuk őket. Télen leginkább a takaróknak, ágyneműknek és törülközőknek örülnek, hiszen így meg tudják védeni a lakókat a zord időjárástól.

- Száraz tápra mindig szükségünk van, ahogy tisztítószerekre is, de egy talicskának, seprűnek és lapátnak is nagyon örülnénk   - mondta el a telephelyvezető, majd hozzátette, a legnagyobb segítség mégis az lenne, hogyha besegítenének a hólapátolásban, amikor leesik a hó, mert azt már sokszor nem bírják a telep dolgozói.


Ha nemcsak virtuális örökbefogadó lenne, hanem otthont adna egy kutyusnak, akkor nálunk megnézheti, kik várnak még gazdára a menhelyen. Klikk ide a fotókért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!