Hírek

2010.12.17. 18:38

A hévízi csoda: a szavazatok juttatták a ranglistára

Pénteken a hévízi reumakórház kollektívájának karácsonyt köszöntő ünnepségén került átadásra az a márványtábla és oklevél, mely a Hévízi-tó Zala megye 7 csodája közé kerülését tanúsítja.

Horányi Árpád

Az emberek szavazatai alapján odaítélt elismerés tanúsítványait dr. Kvarda Attila, a kórház ügyvezető igazgatója vette át Manninger Jenő megyegyűlési elnöktől. A „csodakeresést” kezdeményező nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület képviseletében Balogh István soros elnök beszélt arról, hogy milyen szervezői támogatottság és szavazóbázis részvételével születtek meg az eredmények.


Az előző év végén indított programot felkarolta a megyei önkormányzat, a Zalai Hírlap szerkesztősége, a Kanizsa Televízió, s közreműködők voltak más városi televíziók is. Az akció a megye természeti és épített értékeinek a feltérképezését szolgálta, a lakosság széles körű bevonásával. A megyénél jóval nagyobb körből, külföldről is mintegy 300 javaslat érkezett.

Többfordulós szavazás szűkítette a listát, s csaknem 50 ezer szavazat alapján alakult ki a 7 természeti képződményt és a 7 épített létesítményt felsoroló ranglista. A Hévízi-tó mint „csoda”, messze túlmutat a megyehatárokon. Különlegessége a tőzegmederben való elhelyezkedése, nagy hozamú forrásvizének gyógyhatása. Nemzetközi ismertsége az ország hírvivője is, új megjelölésével a megye nevének is hordozója.

(Klikkeljen a csodákra, s nézze meg fotókon!)


A Zala megye 7 csodája  akció ünnepélyes ereményhirdetésre január 29-én délután került sor  a megye napi ünnepségen. Az összes beérkezett csoda javaslat

A Zala megye 7 csodája honlapja



Kapcsolódó cikkünk:
Íme Zala megye 7 csodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!