Hírek

2010.11.26. 18:55

Többmilliós prémium a vezérigazgatónak

Több mint bruttó 9 millió forint prémiumot szavazott meg pénteken Kassai Zoltán elnök-vezérigazgató részére a Dél-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. tulajdonosi közgyűlése. Egyúttal döntöttek 2,9 százalékos üzemeltetési költségemelésről is.A közgyűlésre a sajtót nem engedték be.

Horváth-Balogh Attila

A napirendi pontok sorában a társaság jövő évi üzleti tervéről esett szó, sor került az alapszabály és a javadalmazási szabályzat módosítására, s döntöttek a vezérigazgató részére kifizetendő prémiumról is  - tájékoztatott a közgyűlés után maga Kassai Zoltán elnök-vezérigazgató. Azt azonban nem kívánta elárulni, hogy utóbbi összege mennyi, indoklása szerint a zárt ülésen elhangzottakról egyébként sem adhatna tájékoztatást a 85 tulajdonos önkormányzat hozzájárulása nélkül.

Információforrásaink megerősítették: több mint bruttó 9 millió forintnyi összegről van szó, ami a 2007 évi időarányos, 2008-ra és 2009-re pedig a teljes évre vetített, a munkaszerződés szerinti járandóságokból áll össze, melyeket eddig (ahogy a közgyűlésen állítólag elhangzott, politikai okokból) nem kaphatott meg Kassai Zoltán.

A vezérigazgató beszámolt még a társaság  elmúlt időszakban végrehajtott nagyarányú beruházásairól, s arról is szólt: a jövő évben 210,5 millió forint jut fejlesztésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!