Hírek

2010.11.10. 18:32

Pályaválasztási kiállítás és szakmabemutató Nagykanizsán

Cukrász vagy fodrász? Szakképzés vagy gimnázium? Pályaválasztási kiállításra és szakmabemutatóra került sor szerdán a Zsigmondy Vilmos és Széchenyi István Szakképző Iskola tornacsarnokában.

Horváth-Balogh Attila

A regionális munkaügyi központ nagykanizsai kirendeltsége  által szervezett programon óriási érdeklődést tapasztaltunk ottjártunkkor: rengeteg pályaválasztás előtt álló fiatal böngészett láthatóan nagy érdeklődéssel a 12 stand kínálatában.

Dáwidkó Szandra és Beck Luca, a nagykanizsai Rozgonyi Általános Iskola hetedikesei például a Dr. Mező Ferenc, valamint a Batthyány Lajos Gimnázium repertoárjából szemezgettek. Mint elmondták, ha mégis inkább szakmát kellene választaniuk, akkor fodrásznak, illetve kertésznek tanulnának a legszívesebben.


Pölöskei János, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ vezetője kiemelte: a rendezvény célja az volt, hogy a 7-8. osztályos diákok a lehető legszélesebb keresztmetszetet ismerhessék meg a helyi szakképzési kínálatból. Ehhez számos közreműködőtől, köztük a Kanizsa TISZK-től és helyi oktatási intézményektől kaptak segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!