Hírek

2010.11.15. 18:22

Durva defekt! Szögesdrótdarabok az útpadkában

Évek óta küszködnek Nagykanizsa kisfakosi városrészében, a Damjanich utca lakói a minduntalan leszakadó útpadkával, ugyanis a tengelytörő és marasztaló gödrök újratermelődnek. A legutóbbi helyreállítás a napokban történt, ám a lakók szerint kissé balul sikerült.

Horváth-Balogh Attila

A Kisfakoson élők ugyanis állítják: a városrész felé, a menetirány szerinti jobb oldalon megsüllyedt padkába töltött föld szögesdrótdarabokat tartalmaz, ami miatt már 5 autós kapott defektet. Merthogy az út annyira szűk, hogy két személygépkocsi sem fér el egymás mellett, valamelyiknek mindenképpen le kell húzódnia. A padka egyébként a még korábban megvalósított szennyvízcsatorna-beruházás óta nem bír a helyén maradni.

- Éppen itthon voltam a múltkor, amikor egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a postás a házunk előtt áll, s valamivel zörög - mesélte idősebb Garai Ferenc, a Damjanich utca egyik lakója. - Panaszolta, defektet kapott, de nem tudja, mitől. A fiammal megnéztük, mi vághatta ki a gumit, hát egy csomó, a padka földjéből kiálló szögesdrótot találtunk. Amit tudtunk, összegyűjtöttük, gondoltuk, biztosan meg tudjuk még mutatni valakinek...


Fia, ifjabb Garai Ferenc szintén kárvallott lett, mint mondta, fel is hívta a városrész önkormányzati képviselőjét, hogy akkor most vajon kinek vigye a gumijavítás számláját?
Az általa elmondottakat a városrész jó pár lakója megerősítette. Egyikük elmondta: ahol észrevették, ott ők is kiszedték a drótdarabokat, nehogy gondja legyen miattuk másnak  ám a felszín alatt még lehet belőlük. Ezért mindenkit óva intenek attól, hogy lemenjen az útról...

Horváth Szabolcs, a kivitelező Szabadics Zrt. főépítésvezetője érdeklődésünkre elmondta: feléjük még senki nem jelezte a baleseteket. Munkatársuk kiment a helyszínre, ám a felszínen már nem látott drótdarabokat. Ettől függetlenül előfordulhat, hogy valóban kerültek ilyen idegen anyagok a töltésföldbe, amit egy parkoló tükrének kialakítása során termeltek ki. Mindenesetre, mindazoktól elnézést kérnek, akiknek emiatt káruk keletkezett.

Horváth Szabolcs azt is jelezte: hamarosan lehengerezik a feltöltött padkát. Ha munka közben találnak még drótot, azt természetesen eltávolítják. Kérdésünkre azt is elmondta, sajnos, a padka megsüllyedésére ők nem tudnak végleges megoldást, azt ugyanis a csapadékvíz mossa alá, aminek az elvezetése nem megoldott. Az erre alkalmas rendszer kialakítása viszont már az önkormányzat feladata lenne - amíg erre nem kerül sor, addig újra meg újra jelentkezhet a probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!